Print opcije:

Farfalizam i renesansa

 Farfalle tjestenina
 Zvijezda Majoneza Light
 Emmentaler
 Mozzarella
 Grana Padano
 Mlijeko
 Brašno
 Maslac
 Sol
 Kajenski papar
 Origano
 Muškatni oraščić
 Slanina
 Crveni kupus
 Jabučni ocat
 Senf
 Korijen celera
 Mrkva
 Jogurt
 Papar
1

FARFALIZAM I RENESANSA
Ovo nije još jedan običan mac and cheese.
Šarena tjestenina Farfalle zapečena s majonezom i 3 vrste sira, ogrnuta slaninom mariniranom u majonezi s coleslaw salatom s još malo majoneze!
Kuhati tjesteninu u slanoj vodi kraće nego uobičajeno jer ćemo je naknadno zapeći.
Sa strane rastopiti maslac na laganoj vatri, dodati mu brašno, a koju minutu nakon i mlijeko i lagano miješati dok se smjesa malo zgusne. Skinuti s vatre i dodati topljive sireve i začine po želji. Moja najdraža kombinacija su Grana Padano, Emmentaler i Mozzarella, a od začina sol, kajenski papar, origano i muškatni oraščić. U takvu smjesu ja dodajem Light Zvijezda majonezu jer su sirevi dovoljno masni. Majoneza ih odlično poveže i da dodatnu sočnost i miris. Stavimo to u posudu za pečenje i pospemo s još malo sira. Pecemo na 180 stupnjeva 20ak min. Slaninu premazanu majonezom okrenemo na tavi i poslužimo sa strane, kao hrskavi dodatak tjestenini.
Premda je običaj raditi coleslaw s običnim kupusom, ja sam se odlučila na crveni da šarenoj Farfalle tjestenini dodamo još malo boje. Od dodataka kupusu koristila sam Zvijezda majonezu, senf, sol, papar, malo naribanog korijena celera i mrkve, malo jabučnog octa i jogurta.
Coleslaw salata savršeno ide uz svako jelo, ali meni najviše paše uz ovaj recept.
Zašto je ovaj recept poseban? Zvijezda Majoneza je dominantan okus u sva tri aspekta jela, u salati i u zapečenoj tjestenini, a slanini dodaje dimenziju sočnosti. Ovaj toplohladni spoj učini vam da zavolite majonezu još više 😁