Pitate se što je to Sambucus, što je to Majomed? Zvijezda Majoneza vodi vas na avanturu bazge (lat. Sambucus Nigra) i umaka od meda i majoneze.
Bazga je zdrava, raste svuda oko nas i bilo bi šteta ne iskoristiti ju za desert. U kombinaciji s Majomedom idealan je slatki doručak uz jutarnji čaj ili kavu.
Bazgu ćemo ubrati i otrest ćemo male kukce koje se nalaze na njenim cvjetovima (ako smo ju ubrali na mjestu gdje nema zagađenja niti automobila nije ju potrebno prati).
U manjoj posudi dobro ćemo izmješati med i majonezu kako bi dobili Majomed umak.
Zagrijat ćemo ulje.
Umutit ćemo jaje, brašno, vodu, sol i sodu.
Cvijet bazge ćemo kratko umočiti u smjesu za pohanje i pržit ćemo ga dvadesetak sekundi na vrućem ulju, isto ćemo napraviti i s ostalim cvjetovima. Pržene cvjetove ćemo staviti na ubrus da upiju višak masnoće.
Jest ćemo ih još tople i hrskave prelivene Majomed umakom, po želji ih možete dodatno posipati cimetom.
Servings 1