Print opcije:

IMA NEKA TAJNA VEZA…

 ZA BISKVIT:
 250 g brašna
 šećera
 2 čajna žličica praška za pecivo
 1 vanilin šećer
 30 g gorkog kakaa
 165 g Zvijezda majoneze
 250 ml vode
 2 jušna žlica marmelade od marelica
 ZA VOĆNI NADJEV:
 300 g smrznutih višanja
 100 ml vode
 60 g šećera
 ZA VOĆNI ŽELE:
 100 ml tekućine u kojoj su se kuhale višnje
 1 jušna žlica praška za puding od vanilije
 ZA KREMU:
 250 g svježe ricotte
 2 jušna žlica šećera u prahu
 250 ml vrhnja za šlag
 ZA DEKORACIJU:
 1 čajna žličica gorkog kakaa
 smrznute višnje
 listovi svježeg matičnjaka
1

... kad se zajedno spoje kakao, višnje i majoneza. Sočan kakao biskvit u dva sloja spojen sa slojem domaće marmelade od marelica. Zatim sloj višanja pa sloj nježne kreme od slatkog vrhnja za šlag i ricotta sira, pa sloj voćnog želea i na kraju opet sloj nježne kreme.Pravi desert za ugodne trenutke okupljanja za obiteljskim stolom.

2

Pripremiti manji četvrtasti kalup i obložiti ga papirom za pećenje, Pećnicu zagrijati na 180 C.

3

u zdjeli sa špatulom promješati vodu, majonezu, šećer, vanilin šećer a zatim umješati prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao..Sve sjediniti i smjesu rasporediti u pripremljen kalup. Biskvit peći 30 minuta.Ohladiti ga na kuhinjskoj rešetki a zatim ga prerezati po dužini u dvije trake.

4

Staviti prvu traku biskvita na pladanj, namazati ga sa marmeladom a zatim poklopiti sa drugom trakom biskvita. Oko biskvita staviti obruč kojeg napravite od nekoliko slojeva alu folije složene u traku.

5

U lončić stavite da zakuha voda sa šećerom i onda dodajte smrznute višnje i neka sve zajedno kuha na laganoj vatri oko 5 minuta ( pazite da vam se višnje ne raspadnu). Višnje ocijedite u cijedilu a tekućinu sačuvajte jer će vam trebati za pripremu voćnog želea,

6

Tekućinu vratite u lončić i u nju umješajte žlicu praška za puding i kuhajte par minuta dok se ne zgusne poput pudinga. Dobiveni žele istresite na plitki duguljasti pladanj koji prije obložite prozirnom folijom i ostavite ga da se ohladi i stvrdne.

7

Na biskvit ravnomjerno rasporedite ocjeđeno voće.

8

U zdjeli pomiješajte ricotta sir i šećer u prahu da dobijete svilenkastu teksturu.
U drugoj zdjeli mikserom izmiksajte čvrsto vrhnje za šlag. Šlag dodajte postepeno u zdjelu sa ricottom i šećerom i sve zajedno cijelo vrijeme miksajte i povežite u kremu.

9

Na voće rasporedite pola kreme. Na kremu stavite traku od voćnog želea a zatim rasporedite ostatak kreme.

10

Gotovi kolač vratite nekoliko sati u hladnjak da se krema lijepo stvrdne.
Prije posluživanja maknite traku od alu folije i dekorirajte kolač tako da ga posipate sa gorkim kakaom i ukrasite ga sa smrznutim višnjama i listovima matičnjaka.

11

Dobar tek Vam želim!