Asteroidea

ShareTweetSave
1

Naziv ovog jela na latinskom znači Morska zvijezda.
Zvijezda majoneza izvrsno se slaže i sa morskim delicijama.
Evo jedne ideje:
Očišćene repove kozica lagano pobrašniti i kratko prepržiti (2 min) na maslinovom ulju.
Izvaditi u cjedilo da se ocijedi višak masnoće.
Jedan po jedan list rižinog papira kratko omekšati u vodi da postane savitljiv. (Rice paper najčesće ćete naći u trgovinama zdrave hrane.)
U svaki list papira zamotati 5-6 repića poprženih kozica.
Ostaviti rolice da počivaju par minuta.
Na tavi zagrijati kokosovo ulje i kratko sa svake strane popeći rolice da dobiju hrskavu koricu.
Izvaditi na salvetu da se ocijedi višak masnoće.

UMAK:
U posebnoj zdjeli ZVIJEZDA MAJONEZU pomiješati sa jogurtom, senfom, kečapom, češnjakom i peršinom.
Poslužiti uz rolice sa svježom salatom i svježim peršinom.
Dobar tek!

 250 g očišćenih repova jadranskih kozica
 2 jušna žlica mekog brašna
 3 jušna žlica ZVIJEZDA extra djevičanskog maslinovog ulja
 10 kom. rižinog papira
 1 jušna žlica kokosovog ulja
 90 g ZVIJEZDA majoneze
 180 g čvrstog jogurta
 1 čajna žličica ZVIJEZDA senfa
 1 čajna žličica ZVIJEZDA kečapa
 1 čajna žličica kosanog peršina ili sušenog
 1 čajna žličica češnjaka u prahu ili svježeg protisnutog

NAMIRNICE

 250 g očišćenih repova jadranskih kozica
 2 jušna žlica mekog brašna
 3 jušna žlica ZVIJEZDA extra djevičanskog maslinovog ulja
 10 kom. rižinog papira
 1 jušna žlica kokosovog ulja
 90 g ZVIJEZDA majoneze
 180 g čvrstog jogurta
 1 čajna žličica ZVIJEZDA senfa
 1 čajna žličica ZVIJEZDA kečapa
 1 čajna žličica kosanog peršina ili sušenog
 1 čajna žličica češnjaka u prahu ili svježeg protisnutog

Način pripreme

1

Naziv ovog jela na latinskom znači Morska zvijezda.
Zvijezda majoneza izvrsno se slaže i sa morskim delicijama.
Evo jedne ideje:
Očišćene repove kozica lagano pobrašniti i kratko prepržiti (2 min) na maslinovom ulju.
Izvaditi u cjedilo da se ocijedi višak masnoće.
Jedan po jedan list rižinog papira kratko omekšati u vodi da postane savitljiv. (Rice paper najčesće ćete naći u trgovinama zdrave hrane.)
U svaki list papira zamotati 5-6 repića poprženih kozica.
Ostaviti rolice da počivaju par minuta.
Na tavi zagrijati kokosovo ulje i kratko sa svake strane popeći rolice da dobiju hrskavu koricu.
Izvaditi na salvetu da se ocijedi višak masnoće.

UMAK:
U posebnoj zdjeli ZVIJEZDA MAJONEZU pomiješati sa jogurtom, senfom, kečapom, češnjakom i peršinom.
Poslužiti uz rolice sa svježom salatom i svježim peršinom.
Dobar tek!

Asteroidea