AVIJATICAR IZ ABESINIJE

ShareTweetSave
1

Izmutiti bjelanjke u snijeg s malo soli, dodati prosijano brasno i prasak za pecivo, a zatim zumanjke.podijeliti smjesu na pola. U jednu polovicu dodati spinat,a u drugu polovicu ajvar. Svaku koru peci na 180stupnjeva, 15 minuta, ali ovisi o pecnici pa preporucam nakon 10min provjeriti koru da li je pecena. Pripremiti sir i vrhnje, zaciniti po zelji. Ja sam stavila sol i cesnjak u granulama. Slagati tortu sljedecim redosljedom: zelena kora, sir i vrhnje, narandzasta kora, gauda i majoneza, zelena kora, sir i vrhnje, narandzasta kora pa ukrasiti majonezom i cherry rajcicama.

 4 kom. Jaja
 5 jušna žlica Brasna
 1 kom. Prasak za pecivo
 1 čajna žličica Soli
 200 g Spinata
 4 jušna žlica Ajvara
 80 g Zvijezda majoneze
 200 g Svjezeg sira
 1 kom. Kiselog vrhnja
 100 g Gaude
 10 kom. Cherry rajcica

NAMIRNICE

 4 kom. Jaja
 5 jušna žlica Brasna
 1 kom. Prasak za pecivo
 1 čajna žličica Soli
 200 g Spinata
 4 jušna žlica Ajvara
 80 g Zvijezda majoneze
 200 g Svjezeg sira
 1 kom. Kiselog vrhnja
 100 g Gaude
 10 kom. Cherry rajcica

Način pripreme

1

Izmutiti bjelanjke u snijeg s malo soli, dodati prosijano brasno i prasak za pecivo, a zatim zumanjke.podijeliti smjesu na pola. U jednu polovicu dodati spinat,a u drugu polovicu ajvar. Svaku koru peci na 180stupnjeva, 15 minuta, ali ovisi o pecnici pa preporucam nakon 10min provjeriti koru da li je pecena. Pripremiti sir i vrhnje, zaciniti po zelji. Ja sam stavila sol i cesnjak u granulama. Slagati tortu sljedecim redosljedom: zelena kora, sir i vrhnje, narandzasta kora, gauda i majoneza, zelena kora, sir i vrhnje, narandzasta kora pa ukrasiti majonezom i cherry rajcicama.

AVIJATICAR IZ ABESINIJE