AVOKADO KOKTEL CÔTE D´AZUR ILI AVOCADO RITZ

ShareTweetSave
1

Kad već ne možemo putovati, donosim jedno jelo s Azurne obale, isprobano u Nici prije nekoliko godina, koji recept sam uspješno „skinula“ po sjećanju i uz pomoć Interneta i Zvijezda majoneze.
Jelo je izvorno, kaže Internet, južnoafričko.
Repove škampi ili kozica kratko prokuhati u malo vode i očistiti, ohladiti. Ako koristite smrznute repove, samo ih 2-3 min prokuhajte u malo vode i ocijedite. Pomiješati majonezu, vrhnje/ jogurt i ketchup, dodati sok pola limuna, soli i papra po želji. Ako želite da je umak pikantniji, možete dodati malo kajenskog papra ili nekog drugog sosa/začina koji volite (npr. Tabasco ili Worcester). Umiješati repove račića. Dva zrela avokada prepoloviti, izvaditi košticu, pokapati limunovim sokom, malo posoliti i popapriti te ih napuniti pripremljenom smjesom. Posuti sjeckanim peršinom (po želji). Servirati na listu zelene salate s malom žličicom.
I uz čašu pjenušca i dobro društvo… 🙂
Izvori s Interneta (prilagođen recept):
https://simply-delicious-food.com/prawn-cocktail-stuffed-avocados/
https://www.food24.com/Recipes/Classic-avocado-ritz-20121127
Razne su varijacije ovog recepta, s tunom, dimljenim lososom, piletinom… a vi pronađite svoju najbolju verziju, uz neizostavnu Zvijezda majonezu!

2

 2 kom. zreli avokado
 200 g očišćenih repova kozica ili škampi
 3 jušna žlica Zvijezda light majoneze (ca 60 g)
 3 jušna žlica kiselog vrhnja ili grčkog jogurta (ca 60 g)
 2 čajna žličica Zvijezda ketchup blagi
 2 jušna žlica soka od limuna (pola limuna)
 soli
 papra
 kajenskog papra ili umaka Tabasco
 1 čajna žličica sitno sjeckanog lista peršina

NAMIRNICE

 2 kom. zreli avokado
 200 g očišćenih repova kozica ili škampi
 3 jušna žlica Zvijezda light majoneze (ca 60 g)
 3 jušna žlica kiselog vrhnja ili grčkog jogurta (ca 60 g)
 2 čajna žličica Zvijezda ketchup blagi
 2 jušna žlica soka od limuna (pola limuna)
 soli
 papra
 kajenskog papra ili umaka Tabasco
 1 čajna žličica sitno sjeckanog lista peršina

Način pripreme

1

Kad već ne možemo putovati, donosim jedno jelo s Azurne obale, isprobano u Nici prije nekoliko godina, koji recept sam uspješno „skinula“ po sjećanju i uz pomoć Interneta i Zvijezda majoneze.
Jelo je izvorno, kaže Internet, južnoafričko.
Repove škampi ili kozica kratko prokuhati u malo vode i očistiti, ohladiti. Ako koristite smrznute repove, samo ih 2-3 min prokuhajte u malo vode i ocijedite. Pomiješati majonezu, vrhnje/ jogurt i ketchup, dodati sok pola limuna, soli i papra po želji. Ako želite da je umak pikantniji, možete dodati malo kajenskog papra ili nekog drugog sosa/začina koji volite (npr. Tabasco ili Worcester). Umiješati repove račića. Dva zrela avokada prepoloviti, izvaditi košticu, pokapati limunovim sokom, malo posoliti i popapriti te ih napuniti pripremljenom smjesom. Posuti sjeckanim peršinom (po želji). Servirati na listu zelene salate s malom žličicom.
I uz čašu pjenušca i dobro društvo… 🙂
Izvori s Interneta (prilagođen recept):
https://simply-delicious-food.com/prawn-cocktail-stuffed-avocados/
https://www.food24.com/Recipes/Classic-avocado-ritz-20121127
Razne su varijacije ovog recepta, s tunom, dimljenim lososom, piletinom… a vi pronađite svoju najbolju verziju, uz neizostavnu Zvijezda majonezu!

2

AVOKADO KOKTEL CÔTE D´AZUR ILI AVOCADO RITZ