BOSI LOSOS FEJKER
Bosi(ljak) i losos u fejk bagelsima! Majoneza je u ovom slučaju Cupid, sve spaja i bez nje ne može 🙂
.
1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa mješavini nadodajte grčki jogurt. Promiješajte vilicom/špatulicom pa doradite rukama (skupite sve na hrpu) i istresite na pobrašnjenu radnu plohu i zamijesite glatko tijesto.
2. Oblikujte u kobasicu pa ju podijelite na 6 jednakih dijelova. Svaki od njih oblikujte u kuglu pa prstima (pobrašnjenima) napravite rupu u sredini. Možete ih i formirati tako da napravite kobasicu čije krajeve spojite.
3. Premažite blago razmućenim bjelanjkom i pospite sjemenkama.
4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min. Ja sam nakraju još par min pekla na 220 da dobije bojicu,
5. Za umak pomiješajte majonezu, žlicu grčkog jogurta, koricu i sok limuna te pesto i (po želji) ljute papričice.
6. Kad se bagelsi ohlade, prerežite ih popola i donju polovicu premažite majoneza-umakom. Na umak stavite dimljeni losos i dodajte hrskavu rotkvicu, krastavac i zelenilo. Poklopite drugom polovicom peciva i uživajte u odličnom (do)ručku!
NAMIRNICE
Način pripreme
Bosi(ljak) i losos u fejk bagelsima! Majoneza je u ovom slučaju Cupid, sve spaja i bez nje ne može 🙂
.
1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa mješavini nadodajte grčki jogurt. Promiješajte vilicom/špatulicom pa doradite rukama (skupite sve na hrpu) i istresite na pobrašnjenu radnu plohu i zamijesite glatko tijesto.
2. Oblikujte u kobasicu pa ju podijelite na 6 jednakih dijelova. Svaki od njih oblikujte u kuglu pa prstima (pobrašnjenima) napravite rupu u sredini. Možete ih i formirati tako da napravite kobasicu čije krajeve spojite.
3. Premažite blago razmućenim bjelanjkom i pospite sjemenkama.
4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min. Ja sam nakraju još par min pekla na 220 da dobije bojicu,
5. Za umak pomiješajte majonezu, žlicu grčkog jogurta, koricu i sok limuna te pesto i (po želji) ljute papričice.
6. Kad se bagelsi ohlade, prerežite ih popola i donju polovicu premažite majoneza-umakom. Na umak stavite dimljeni losos i dodajte hrskavu rotkvicu, krastavac i zelenilo. Poklopite drugom polovicom peciva i uživajte u odličnom (do)ručku!