BOSI LOSOS FEJKER

ShareTweetSave
1

Bosi(ljak) i losos u fejk bagelsima! Majoneza je u ovom slučaju Cupid, sve spaja i bez nje ne može 🙂
.
1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa mješavini nadodajte grčki jogurt. Promiješajte vilicom/špatulicom pa doradite rukama (skupite sve na hrpu) i istresite na pobrašnjenu radnu plohu i zamijesite glatko tijesto.

2. Oblikujte u kobasicu pa ju podijelite na 6 jednakih dijelova. Svaki od njih oblikujte u kuglu pa prstima (pobrašnjenima) napravite rupu u sredini. Možete ih i formirati tako da napravite kobasicu čije krajeve spojite.

3. Premažite blago razmućenim bjelanjkom i pospite sjemenkama.

4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min. Ja sam nakraju još par min pekla na 220 da dobije bojicu,

5. Za umak pomiješajte majonezu, žlicu grčkog jogurta, koricu i sok limuna te pesto i (po želji) ljute papričice.

6. Kad se bagelsi ohlade, prerežite ih popola i donju polovicu premažite majoneza-umakom. Na umak stavite dimljeni losos i dodajte hrskavu rotkvicu, krastavac i zelenilo. Poklopite drugom polovicom peciva i uživajte u odličnom (do)ručku!

 140 g glatkog brašna (plus dodatno po potrebi za umijestiti tijesto)
 1 kom. praška za pecivo (12 g)
 4 g soli
 260 g grčkog jogurta
 1 kom. bjelanjka (za premaz)
 4 čajna žličica sjemenki po želji (sezam, mak..)
 200 g dimljenog lososa
 90 g Zvijezda majoneze
 1 jušna žlica grčkog jogurta
 2 čajna žličica pesta od bosiljka
 1 dash limunovog soka
 ½ čajna žličica naribane korice limuna
 1 čajna žličica nasjeckanih ljutih papričica (po želji)
 4 kom. rotkvice
 ½ kom. krastavca salatara
 1 cup sitne rikole ili drugog zelenila po želji

NAMIRNICE

 140 g glatkog brašna (plus dodatno po potrebi za umijestiti tijesto)
 1 kom. praška za pecivo (12 g)
 4 g soli
 260 g grčkog jogurta
 1 kom. bjelanjka (za premaz)
 4 čajna žličica sjemenki po želji (sezam, mak..)
 200 g dimljenog lososa
 90 g Zvijezda majoneze
 1 jušna žlica grčkog jogurta
 2 čajna žličica pesta od bosiljka
 1 dash limunovog soka
 ½ čajna žličica naribane korice limuna
 1 čajna žličica nasjeckanih ljutih papričica (po želji)
 4 kom. rotkvice
 ½ kom. krastavca salatara
 1 cup sitne rikole ili drugog zelenila po želji

Način pripreme

1

Bosi(ljak) i losos u fejk bagelsima! Majoneza je u ovom slučaju Cupid, sve spaja i bez nje ne može 🙂
.
1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol pa mješavini nadodajte grčki jogurt. Promiješajte vilicom/špatulicom pa doradite rukama (skupite sve na hrpu) i istresite na pobrašnjenu radnu plohu i zamijesite glatko tijesto.

2. Oblikujte u kobasicu pa ju podijelite na 6 jednakih dijelova. Svaki od njih oblikujte u kuglu pa prstima (pobrašnjenima) napravite rupu u sredini. Možete ih i formirati tako da napravite kobasicu čije krajeve spojite.

3. Premažite blago razmućenim bjelanjkom i pospite sjemenkama.

4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min. Ja sam nakraju još par min pekla na 220 da dobije bojicu,

5. Za umak pomiješajte majonezu, žlicu grčkog jogurta, koricu i sok limuna te pesto i (po želji) ljute papričice.

6. Kad se bagelsi ohlade, prerežite ih popola i donju polovicu premažite majoneza-umakom. Na umak stavite dimljeni losos i dodajte hrskavu rotkvicu, krastavac i zelenilo. Poklopite drugom polovicom peciva i uživajte u odličnom (do)ručku!

BOSI LOSOS FEJKER