
Crvena jaja
Jaja iz hladnjaka ugrijati 10 minuta na sobnoj temperaturi i tako izbjeći pucanje ljuske.
Položiti jaja u hladnu vodu i dodati žličicu soli.
Jaja kuhati na slabijoj temperaturi 12 minuta.
Kuhana jaja preliti hladnom vodom i pustiti da se ohlade.
Presijeći na pola svako jaje i odvojiti žumanjak .
Žumanjak se može po želji ubaciti u smjesu cikle i hrena ili iskoristiti za ukrašavanje.
Kuhanu ciklu, naribani hren , majonezu, ulje, sol i papar ubaciti u blender i izmiksati u jednoličnu smjesu
Suhe polovice bjelanjaka od jaja napuniti smjesom.
Ukrasiti peršinom i majonezom ili po želji nekim drugim začinima.
Poslužiti ohlađeno iz hladnjaka.
NAMIRNICE
Način pripreme
Jaja iz hladnjaka ugrijati 10 minuta na sobnoj temperaturi i tako izbjeći pucanje ljuske.
Položiti jaja u hladnu vodu i dodati žličicu soli.
Jaja kuhati na slabijoj temperaturi 12 minuta.
Kuhana jaja preliti hladnom vodom i pustiti da se ohlade.
Presijeći na pola svako jaje i odvojiti žumanjak .
Žumanjak se može po želji ubaciti u smjesu cikle i hrena ili iskoristiti za ukrašavanje.
Kuhanu ciklu, naribani hren , majonezu, ulje, sol i papar ubaciti u blender i izmiksati u jednoličnu smjesu
Suhe polovice bjelanjaka od jaja napuniti smjesom.
Ukrasiti peršinom i majonezom ili po želji nekim drugim začinima.
Poslužiti ohlađeno iz hladnjaka.