Jadranska tuna na vrhu kapele

ShareTweetSave
1

Skuhati tijesto (zasoliti ga i staviti malo ulja da se ne zalijepi da si olakšaš pranje kasnije). Narezati mladi luk i pomiješati ga s vrhnjem. Skuhano tijesto ocijediti i staviti u veću posudu, dodati tunjevinu i promiješati. Dodati masline, prethodno pripremljeni luk s vrhnjem, kukuruz i matovilac. Dodati zvijezdu na kraju da bude sve zajedno ukusnije i povezanije. Na kraju dodati začine, ulje i acceto te ponovno izmiješati.

Serviranje
Na tanjur složiti matovilca koji se nije miješao sa salatom, a onda slagati tako da izgleda kao planina. Na vrh planine dodati zvijezda majoneze iz tube i zabosti listić matovilca i jedan kukuruz. To je vrh bora na Kapeli pod kojim je jedan maslačak na podlozi od zvjezdanog majoneznog potoka.

Dobar tek 😀

 12 kom. samoizolacijske konzerve jadranske tunjevine
 odokativnom metodom količine željene tjestenine (paziti da ne bude za cijelu zgradu ako se kuha za 1 osobu)
 2,50 kom. maslina
 2 jušna žlica vrhnja
 2 kom. mladog luka što je ostalo od Uskrsa
 35 zrna kukuruza
 28 listova matovilca (u svrhu performansa šume na Kapeli)
 2 čajna žličica zvijezda majoneze
 sol
 papar
 bosiljak
 zvijezda bučino ulje
 zvijezda acceto balsamico
 i ostalo smilje i bosilje koje voliš u salatama

NAMIRNICE

 12 kom. samoizolacijske konzerve jadranske tunjevine
 odokativnom metodom količine željene tjestenine (paziti da ne bude za cijelu zgradu ako se kuha za 1 osobu)
 2,50 kom. maslina
 2 jušna žlica vrhnja
 2 kom. mladog luka što je ostalo od Uskrsa
 35 zrna kukuruza
 28 listova matovilca (u svrhu performansa šume na Kapeli)
 2 čajna žličica zvijezda majoneze
 sol
 papar
 bosiljak
 zvijezda bučino ulje
 zvijezda acceto balsamico
 i ostalo smilje i bosilje koje voliš u salatama

Način pripreme

1

Skuhati tijesto (zasoliti ga i staviti malo ulja da se ne zalijepi da si olakšaš pranje kasnije). Narezati mladi luk i pomiješati ga s vrhnjem. Skuhano tijesto ocijediti i staviti u veću posudu, dodati tunjevinu i promiješati. Dodati masline, prethodno pripremljeni luk s vrhnjem, kukuruz i matovilac. Dodati zvijezdu na kraju da bude sve zajedno ukusnije i povezanije. Na kraju dodati začine, ulje i acceto te ponovno izmiješati.

Serviranje
Na tanjur složiti matovilca koji se nije miješao sa salatom, a onda slagati tako da izgleda kao planina. Na vrh planine dodati zvijezda majoneze iz tube i zabosti listić matovilca i jedan kukuruz. To je vrh bora na Kapeli pod kojim je jedan maslačak na podlozi od zvjezdanog majoneznog potoka.

Dobar tek 😀

Jadranska tuna na vrhu kapele