Jadranska tuna na vrhu kapele
Skuhati tijesto (zasoliti ga i staviti malo ulja da se ne zalijepi da si olakšaš pranje kasnije). Narezati mladi luk i pomiješati ga s vrhnjem. Skuhano tijesto ocijediti i staviti u veću posudu, dodati tunjevinu i promiješati. Dodati masline, prethodno pripremljeni luk s vrhnjem, kukuruz i matovilac. Dodati zvijezdu na kraju da bude sve zajedno ukusnije i povezanije. Na kraju dodati začine, ulje i acceto te ponovno izmiješati.
Serviranje
Na tanjur složiti matovilca koji se nije miješao sa salatom, a onda slagati tako da izgleda kao planina. Na vrh planine dodati zvijezda majoneze iz tube i zabosti listić matovilca i jedan kukuruz. To je vrh bora na Kapeli pod kojim je jedan maslačak na podlozi od zvjezdanog majoneznog potoka.
Dobar tek 😀
NAMIRNICE
Način pripreme
Skuhati tijesto (zasoliti ga i staviti malo ulja da se ne zalijepi da si olakšaš pranje kasnije). Narezati mladi luk i pomiješati ga s vrhnjem. Skuhano tijesto ocijediti i staviti u veću posudu, dodati tunjevinu i promiješati. Dodati masline, prethodno pripremljeni luk s vrhnjem, kukuruz i matovilac. Dodati zvijezdu na kraju da bude sve zajedno ukusnije i povezanije. Na kraju dodati začine, ulje i acceto te ponovno izmiješati.
Serviranje
Na tanjur složiti matovilca koji se nije miješao sa salatom, a onda slagati tako da izgleda kao planina. Na vrh planine dodati zvijezda majoneze iz tube i zabosti listić matovilca i jedan kukuruz. To je vrh bora na Kapeli pod kojim je jedan maslačak na podlozi od zvjezdanog majoneznog potoka.
Dobar tek 😀