
Medo i potočić
U jednoj zimskoj noći, tam' gdje je visok brijeg
Zaspao je medvjedić, pokrio ga omlet😁
Lagano, osvježavajuće i toliko fino da ni medo nije mogao odoljeti😁
Bulgur isperemo u vodi i stavimo kuhati u dvostruko veću količinu posoljene vode cca 15 min. Odvojiti malo procijeđenog i ohlađenog bulgura sa strane za ukrašavanje. U ostatak dodati sol, papar, feta sir, Zvijezda majonezu, malo vrhnja, senf, sitno nasjeckanu rajčicu, papriku, kisele krastavce, avokado, sjemenke suncokreta, vrlo malo peršina i češnjaka.
Odvojeni bulgur prepržiti na sitno nasjeckanom luku i slatkoj paprici. Od ohlađene smjese oblikovati lik po želji, ja sam izabrala medu. Omlet od jednog jaja poslužio je kao pokrivač.
Zašto je ovaj recept poseban? Ovako poslužen natjerat će sve one koji zaziru od salata i malo manje poznatih sastojaka kao što je bulgur, a pogotovo mlađu publiku, da isproba i razbije predrasude. Dodamo li tome činjenicu da je Zvijezda majoneza glavni sastojak, oduševljenje ne može izostati.
NAMIRNICE
Način pripreme
U jednoj zimskoj noći, tam' gdje je visok brijeg
Zaspao je medvjedić, pokrio ga omlet😁
Lagano, osvježavajuće i toliko fino da ni medo nije mogao odoljeti😁
Bulgur isperemo u vodi i stavimo kuhati u dvostruko veću količinu posoljene vode cca 15 min. Odvojiti malo procijeđenog i ohlađenog bulgura sa strane za ukrašavanje. U ostatak dodati sol, papar, feta sir, Zvijezda majonezu, malo vrhnja, senf, sitno nasjeckanu rajčicu, papriku, kisele krastavce, avokado, sjemenke suncokreta, vrlo malo peršina i češnjaka.
Odvojeni bulgur prepržiti na sitno nasjeckanom luku i slatkoj paprici. Od ohlađene smjese oblikovati lik po želji, ja sam izabrala medu. Omlet od jednog jaja poslužio je kao pokrivač.
Zašto je ovaj recept poseban? Ovako poslužen natjerat će sve one koji zaziru od salata i malo manje poznatih sastojaka kao što je bulgur, a pogotovo mlađu publiku, da isproba i razbije predrasude. Dodamo li tome činjenicu da je Zvijezda majoneza glavni sastojak, oduševljenje ne može izostati.