Nabacanko

AutorUna
ShareTweetSave
1

Zastaklite rižu par minuta na suncokretovom ulju, zatim dodajte vodu, pustite da zavrije te dodajte origano pa skuhajte prema uputama na pakiranju. *Savjet: ukoliko imate neku mesnu juhu doma, skuhajte rižu u omjeru pola juha- pola voda, daje jednu posebno finu notu jelu. Posolite po potrebi.

2

Dok se riža kuha izrežite piletinu na sitne komadiće te ju prepecite u tavi ili samo iskoristite ostatke kuhane ili pečene piletine koje imate od prije. Naribajte sir.

3

U posebnoj posudi izmješajte kiselo vrhnje, majonezu, mlijeko, trećinu naribanog sira i pečenu piletinu.

4

Premažite posudu za pečenje s malo maslaca. Skuhanu rižu rasporedite na dno posude za pečenje te ju prelijte jednim izmućenim jajetom sa žlicom kiselog vrhnja i posipajte s polovicom preostalog sira.

5

Dodajte brokulu ( ja sam koristila smrznutu i ne morate ju prethodno kuhati ).

6

Sloj brokule zalijte mješavinom piletine, kiselog vrhnja, majoneze, mlijeka i sira koju ste prethodno pripremili. Samo lagano umješajte s brokulom.

7

Posipajte s krušnim mrvicama i dodajte ostatak sira na vrh. Pecite u pečnici na 180° 40 minuta.

8

Za kraj samo ostavite čar “Nabacanku” koji će se neupitno nabacivati Vašem tanjuru, a njegovom šarmu jednostavno nećete moći odoljeti. 🙂

 500 g piletine
 450 g brokule
 Čaša i pol riže
 Žličica origana
 Pileća juha ( opcionalno )
 200 g Zdenka Sport sira
 8 žlica kiselog vrhnja
 3 žlica mlijeka
 3 žlica Zvijezda majoneze
 Jedno jaje + žlica kiselog vrhnja
 2 žlica krušnih mrvica
 2 žlica Zvijezda suncokretovog ulja
 Malo maslaca za premazat posudu za pečenje

NAMIRNICE

 500 g piletine
 450 g brokule
 Čaša i pol riže
 Žličica origana
 Pileća juha ( opcionalno )
 200 g Zdenka Sport sira
 8 žlica kiselog vrhnja
 3 žlica mlijeka
 3 žlica Zvijezda majoneze
 Jedno jaje + žlica kiselog vrhnja
 2 žlica krušnih mrvica
 2 žlica Zvijezda suncokretovog ulja
 Malo maslaca za premazat posudu za pečenje

Način pripreme

1

Zastaklite rižu par minuta na suncokretovom ulju, zatim dodajte vodu, pustite da zavrije te dodajte origano pa skuhajte prema uputama na pakiranju. *Savjet: ukoliko imate neku mesnu juhu doma, skuhajte rižu u omjeru pola juha- pola voda, daje jednu posebno finu notu jelu. Posolite po potrebi.

2

Dok se riža kuha izrežite piletinu na sitne komadiće te ju prepecite u tavi ili samo iskoristite ostatke kuhane ili pečene piletine koje imate od prije. Naribajte sir.

3

U posebnoj posudi izmješajte kiselo vrhnje, majonezu, mlijeko, trećinu naribanog sira i pečenu piletinu.

4

Premažite posudu za pečenje s malo maslaca. Skuhanu rižu rasporedite na dno posude za pečenje te ju prelijte jednim izmućenim jajetom sa žlicom kiselog vrhnja i posipajte s polovicom preostalog sira.

5

Dodajte brokulu ( ja sam koristila smrznutu i ne morate ju prethodno kuhati ).

6

Sloj brokule zalijte mješavinom piletine, kiselog vrhnja, majoneze, mlijeka i sira koju ste prethodno pripremili. Samo lagano umješajte s brokulom.

7

Posipajte s krušnim mrvicama i dodajte ostatak sira na vrh. Pecite u pečnici na 180° 40 minuta.

8

Za kraj samo ostavite čar “Nabacanku” koji će se neupitno nabacivati Vašem tanjuru, a njegovom šarmu jednostavno nećete moći odoljeti. 🙂

Nabacanko