NEMOGUĆA MISIJA
*Zvijezda majonezu pomiješati sa kiselim vrhnjem,senfom i sokom od pola limuna, dodati sol i papar. Smjesu podijeliti na 2 dijela. Jedna polovica će posluziti kao marinada za pileći file a druga kao umak uz gotovo jelo.
*Pileći file očistiti od žilica i narezati na trakice. Staviti ga u pripremljenu marinadu oko pola sata.
*Skuhati jaja, krumpir u ljusci i šparoge.
* Cornflakes zdrobiti ili samljeti(ne presitno), pomiješati sa sjemenkama sezama i lana.
*Marinirani pileći file uvaljati u brašno, izmućkana jaja i zatim uvaljati u cornflakes pomiješan sa sjemenkama. Pržiti na ulju dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
*Vaditi na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
*Servirati na tanjur,. Krumpir i šparoge pokapati sa malo maslinovog ulja,i sve zajedno preliti drugom polovicom smjese/umaka od majoneze.
*Umak možete servirati i u zdjelicu sa strane ,za one koji vole više umaka 😊
Poslužiti uz sezonsku salatu (ja sam koristila zelenu salatu,paradajz i krastavac).
*Ovo jelo je preukusno i posebno upravo zbog mariniranja mesa u majonezi a cornflakes i sjemenke su fantastična zamjena za krušne mrvice i nešto drugačije od uobičajenog paniranja mesa.
I još jedna posebnost je u tome što sve ove sastojke (osim krumpira,ja ga ne stavljam) možete iskoristiti i napraviti prefini sendvič.
*Probajte, neće vam biti žao.
I ne zaboravite, jelo je bezveze kad nema Zvijezda majoneze!
Dobar tek 😊
NAMIRNICE
Način pripreme
*Zvijezda majonezu pomiješati sa kiselim vrhnjem,senfom i sokom od pola limuna, dodati sol i papar. Smjesu podijeliti na 2 dijela. Jedna polovica će posluziti kao marinada za pileći file a druga kao umak uz gotovo jelo.
*Pileći file očistiti od žilica i narezati na trakice. Staviti ga u pripremljenu marinadu oko pola sata.
*Skuhati jaja, krumpir u ljusci i šparoge.
* Cornflakes zdrobiti ili samljeti(ne presitno), pomiješati sa sjemenkama sezama i lana.
*Marinirani pileći file uvaljati u brašno, izmućkana jaja i zatim uvaljati u cornflakes pomiješan sa sjemenkama. Pržiti na ulju dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
*Vaditi na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
*Servirati na tanjur,. Krumpir i šparoge pokapati sa malo maslinovog ulja,i sve zajedno preliti drugom polovicom smjese/umaka od majoneze.
*Umak možete servirati i u zdjelicu sa strane ,za one koji vole više umaka 😊
Poslužiti uz sezonsku salatu (ja sam koristila zelenu salatu,paradajz i krastavac).
*Ovo jelo je preukusno i posebno upravo zbog mariniranja mesa u majonezi a cornflakes i sjemenke su fantastična zamjena za krušne mrvice i nešto drugačije od uobičajenog paniranja mesa.
I još jedna posebnost je u tome što sve ove sastojke (osim krumpira,ja ga ne stavljam) možete iskoristiti i napraviti prefini sendvič.
*Probajte, neće vam biti žao.
I ne zaboravite, jelo je bezveze kad nema Zvijezda majoneze!
Dobar tek 😊