Neuspjela slana lava

ShareTweetSave
1

Prvo radimo rosti. Prokuhamo krumpir u ljusci, 15 minuta. Nakon toga stavimo ga u hladnu vodu, ogulimo i ribani na veći ribež. Na taj isti ribež ribani i sir. Malo posolimo i oblikujemo pljeskavice veličine obruča na silikonskom kalupu. Pečemo na maslacu par minuta sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju. Kad ajde gotov, stavimo ga na papirnati ručnik da upije višak masnoće i nastavljamo sa glavnim dijelom recepta.

Jaje prokuhamo 5 min, ako želim lava efekt (ja sam kuhala minutu duže pa ga zato nema). Kada je jaje kuhano, stavimo ga sa strane.

Želatinu prelijemo za 4 žlice vode i ostavimo dok ne nabubri. Kada nabubri, stavljamo jogurt na vatru i lagano ga zagrijavamo. Kada se zagrijao stavljam želatinu i miješamo dok se ne otopi. Kada se otopila, mičemo s vatre i miješamo majonezu i ostale sastojke osim kulena. I ne zaboravite posoliti.

Kulen stavljamo na dno kalupa, Stavljamo jaje u sredinu, sve zajedno spojimo sa zaletinom i njenom smjesom. Na kraj stavljamo prati i sve zajedno u hladnjak dok. Se ne stegne.

Gotovooo😃

 120 g Jogurta
 20 g Želatine
 80 g Majoneze
 1 Krastavac
 1 Kuhana mrkva
 4 Kuhana jaja
 4 kom. Kulena
 2 Krumpira
 20 g Gaude sira

NAMIRNICE

 120 g Jogurta
 20 g Želatine
 80 g Majoneze
 1 Krastavac
 1 Kuhana mrkva
 4 Kuhana jaja
 4 kom. Kulena
 2 Krumpira
 20 g Gaude sira

Način pripreme

1

Prvo radimo rosti. Prokuhamo krumpir u ljusci, 15 minuta. Nakon toga stavimo ga u hladnu vodu, ogulimo i ribani na veći ribež. Na taj isti ribež ribani i sir. Malo posolimo i oblikujemo pljeskavice veličine obruča na silikonskom kalupu. Pečemo na maslacu par minuta sa svake strane dok ne poprimi zlatnu boju. Kad ajde gotov, stavimo ga na papirnati ručnik da upije višak masnoće i nastavljamo sa glavnim dijelom recepta.

Jaje prokuhamo 5 min, ako želim lava efekt (ja sam kuhala minutu duže pa ga zato nema). Kada je jaje kuhano, stavimo ga sa strane.

Želatinu prelijemo za 4 žlice vode i ostavimo dok ne nabubri. Kada nabubri, stavljamo jogurt na vatru i lagano ga zagrijavamo. Kada se zagrijao stavljam želatinu i miješamo dok se ne otopi. Kada se otopila, mičemo s vatre i miješamo majonezu i ostale sastojke osim kulena. I ne zaboravite posoliti.

Kulen stavljamo na dno kalupa, Stavljamo jaje u sredinu, sve zajedno spojimo sa zaletinom i njenom smjesom. Na kraj stavljamo prati i sve zajedno u hladnjak dok. Se ne stegne.

Gotovooo😃

Neuspjela slana lava