PMS

ShareTweetSave
1

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.

2

Za biskvit pripremite 3 posude od kojih će jedna biti metalna.

3

U metalnu posudu stavite 30 g čokolade za kuhanje (nasjeckane), 45 g kakaa i 180 g kipuće vode. Miješajte dok se ne otopi i ostavite sa strane.

4

U drugoj posudi pripremite si 180 g brašna i promješajte ga s 1 žličicom praška za pecivo.

5

U treću posudu stavite 200 g šećera i 220 g majoneze te miksajte dok se ne poveže, neke 2 minute. Dodajte jedno jaje i miksajte. Umiješajte još 1 žličicu arome vanilije.
Zatim postepeno, miksajući, dodavajte brašno pa nakon toga čokoladu smjesu. Dobit ćete jako glatku i kremastu masu.

6

Pripremite kalup (ja sam koristila mali, promjera 12 cm). Na dno stavite papir za pečenje i obložite sve maslacem te pobrašnite površinu kako se biskvit ne bi zalijepio. Izlijte smjesu i stavite peci nekih 30 min, ovisno o jačini vaše pećnice (napravite test s čačkalicom).

7

Dok se biskvit peče, pripremite kremu.
Preostalu čokoladu otopite na pari, mora biti mlaka. Maslac sobne temperature izmiksajte da bude mekan i kremast. Dodajte šećer u prahu, miksajući. Nakon toga otopljenu čokoladu i sve lijepo sjedinite.

8

Biskvit ohladite i tek onda prerežite na pola. Kada ste ga prerezali, na donji dio namažite dio kreme i poslažite višnje. Zatim donju stranu drugog biskvita namažite slojem kreme i stavite na višnje. Preostalu kremu namažite po vrhu torte i ukrasite željenim voćem!

Dobar tek želim!

 180 g Čokolada za kuhanje
 45 g Kakao
 180 g Vruća voda
 180 g Glatko brašno, tip 550
 1 čajna žličica Prašak za pecivo
 200 g Šećer
 220 g Zvijezda majoneza
 1 Jaja
 2 čajna žličica Aroma vanilije
 170 g Maslac
 280 g Šećer u prahu
 50 g Višnje

NAMIRNICE

 180 g Čokolada za kuhanje
 45 g Kakao
 180 g Vruća voda
 180 g Glatko brašno, tip 550
 1 čajna žličica Prašak za pecivo
 200 g Šećer
 220 g Zvijezda majoneza
 1 Jaja
 2 čajna žličica Aroma vanilije
 170 g Maslac
 280 g Šećer u prahu
 50 g Višnje

Način pripreme

1

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva.

2

Za biskvit pripremite 3 posude od kojih će jedna biti metalna.

3

U metalnu posudu stavite 30 g čokolade za kuhanje (nasjeckane), 45 g kakaa i 180 g kipuće vode. Miješajte dok se ne otopi i ostavite sa strane.

4

U drugoj posudi pripremite si 180 g brašna i promješajte ga s 1 žličicom praška za pecivo.

5

U treću posudu stavite 200 g šećera i 220 g majoneze te miksajte dok se ne poveže, neke 2 minute. Dodajte jedno jaje i miksajte. Umiješajte još 1 žličicu arome vanilije.
Zatim postepeno, miksajući, dodavajte brašno pa nakon toga čokoladu smjesu. Dobit ćete jako glatku i kremastu masu.

6

Pripremite kalup (ja sam koristila mali, promjera 12 cm). Na dno stavite papir za pečenje i obložite sve maslacem te pobrašnite površinu kako se biskvit ne bi zalijepio. Izlijte smjesu i stavite peci nekih 30 min, ovisno o jačini vaše pećnice (napravite test s čačkalicom).

7

Dok se biskvit peče, pripremite kremu.
Preostalu čokoladu otopite na pari, mora biti mlaka. Maslac sobne temperature izmiksajte da bude mekan i kremast. Dodajte šećer u prahu, miksajući. Nakon toga otopljenu čokoladu i sve lijepo sjedinite.

8

Biskvit ohladite i tek onda prerežite na pola. Kada ste ga prerezali, na donji dio namažite dio kreme i poslažite višnje. Zatim donju stranu drugog biskvita namažite slojem kreme i stavite na višnje. Preostalu kremu namažite po vrhu torte i ukrasite željenim voćem!

Dobar tek želim!

PMS