
Špek°°ule na crvenom tepihu
Predstavljamo fantastične špek-ule koje se otapaju u ustima, a bogatstvom okusa svako nepce odvode na gastro putovanje ravno filmskom crvenom tepihu!
Skuhati rižu.
Narezati pancetu i mozzarellu na sitne komadiće, pomiješati s rižom. Dodati majonezu, krušne mrvice ovisno o gustoći smjese, začiniti solju i paprom i sve dobro izmiješati . Napraviti kuglice od smjese.
Peći u dubokom ulju, potom ih izvaditi na papirnati ubrus da se upije višak ulja.
Na tavi lagano prepeći češnjak, dodati sok od rajčice i začiniti prema ukusu. Miješati na laganoj vatri umak oko 5 min nakon što provrije.
Poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog mesnom jelu.
Dobar tek!
NAMIRNICE
Način pripreme
Predstavljamo fantastične špek-ule koje se otapaju u ustima, a bogatstvom okusa svako nepce odvode na gastro putovanje ravno filmskom crvenom tepihu!
Skuhati rižu.
Narezati pancetu i mozzarellu na sitne komadiće, pomiješati s rižom. Dodati majonezu, krušne mrvice ovisno o gustoći smjese, začiniti solju i paprom i sve dobro izmiješati . Napraviti kuglice od smjese.
Peći u dubokom ulju, potom ih izvaditi na papirnati ubrus da se upije višak ulja.
Na tavi lagano prepeći češnjak, dodati sok od rajčice i začiniti prema ukusu. Miješati na laganoj vatri umak oko 5 min nakon što provrije.
Poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog mesnom jelu.
Dobar tek!