Talijan lubriciran majonezom
Pripremljena peciva razrežemo po pola. Narežemo rajčicu i mozzarelu na ploške, a rukolu začinimo s maslinovim uljem. U 2 jušne žlice majoneze, stavimo 1 jušnu žlicu pesta i promiješamo. Začinimo s češnjakom u granulama i kajenskim paprom.
Pripremimo meso. U mljevenu junetinu i svinjetinu dodano jednu preostalu žlicu pesta i rukama dobro promiješamo i sjedinimo. Oblikujemo disk koji u sredini prstom lagano postisnemo kako nam se pljeskavica ne bi pretvorila u kuglicu prilikom pečenja. Pečemo 4 min s jedne strane, prebacimo, stavimo mozzarelu, poklopimo poklopcem i pečemo još 3-4 min (dok se sir ne otopi). Takvu pečenu pljeskavicu stavimo sa strane da odmori koju min. Za to vrijeme, spremite kuhinju i “zgrillajte” peciva prerezana na pola😉
Burger slažite redoslijedom: donje pecivo, umak, rukola, rajčica, pljeskavica, umak na drugu polovicu peciva i poklopiti. Poslužiti toplo!
NAMIRNICE
Način pripreme
Pripremljena peciva razrežemo po pola. Narežemo rajčicu i mozzarelu na ploške, a rukolu začinimo s maslinovim uljem. U 2 jušne žlice majoneze, stavimo 1 jušnu žlicu pesta i promiješamo. Začinimo s češnjakom u granulama i kajenskim paprom.
Pripremimo meso. U mljevenu junetinu i svinjetinu dodano jednu preostalu žlicu pesta i rukama dobro promiješamo i sjedinimo. Oblikujemo disk koji u sredini prstom lagano postisnemo kako nam se pljeskavica ne bi pretvorila u kuglicu prilikom pečenja. Pečemo 4 min s jedne strane, prebacimo, stavimo mozzarelu, poklopimo poklopcem i pečemo još 3-4 min (dok se sir ne otopi). Takvu pečenu pljeskavicu stavimo sa strane da odmori koju min. Za to vrijeme, spremite kuhinju i “zgrillajte” peciva prerezana na pola😉
Burger slažite redoslijedom: donje pecivo, umak, rukola, rajčica, pljeskavica, umak na drugu polovicu peciva i poklopiti. Poslužiti toplo!