Zarolani Japanac

ShareTweetSave
1

Tajna svakog zarolanog Japanca (sushija) su zanimljivi umaci koji ciste sinuse i otvaraju okusne pupoljke.
Nama najdrazi je wasabi Mayo - u veliku zlicu majoneze se doda malo wasabija po zelji (cca velicine graska) i izmjesa da se sjedini. Drugi zacinjeni je Sriracha Mayo - u zlicu majoneze se ubaci malo srirache po zelji i izmjesa. Oba umaka preliti preko napravljenog sushija.
Za pripremu sushija skuhati rizu za sushi po uputstvima(omjer rize i vode 1:1). Skuhanu rizu preliti otopljenom mjesavinom rizinog octa secera i soli te prohladiti.
Listove nori alge podijeliti na pola.
Krastavce i avokado narezati na trakice.
Pripremiti tempuru od 1 jaja, malo rizinog brasna i hladne mineralne vode tako da dobijete smjesu malo guscu od palacinki. Kratko umjesajte u tempuru repove kozica i trakice lososa te ispecite u dubokom ulju na cca 2min.
Za klasicni sushi - na nori algu raspodijeliti pripremljenu rizu (obavezno ostaviti 1cm slobodno) te puniti nadjevom po zelji (krastavac, avokado, losos ili repovi kozica). Zarolati i izrezati.
Za preokrenuti sushi, nakon sto se stavi riza na nori algu, posuti sezamom i preokrenuti. Nori algu lagano namazati mlijecnim namazom te puniti s lososom i avokadom. 1 roladu jos obaviti dimljenim lososom te isjeci.
Za sushi kornetice (idealne kad vam dolazi drustvo koje voli samo slagati sushi po svojoj zelji)- na jednu kvadratnu polovicu alge rasporediti rizu te na rizu sloziti punjenje dijagonalno i zarolati svitak s jednog kraja na drugi slicno kao buket cvijeca.
Sve sushije preliti pripremljenim umacima, posluziti uz soya sos i uzivati u okusima.

 100 g sushi rize
 4 kom. listova nori alge
 50 ml rizinog octa
 1 jušna žlica secera
 ½ čajna žličica soli
 1 file lososa
 100 g ociscenih repova kozica
 1 krastavac
 1 avokado
 40 g Zvjezda majoneze
 Wasabi
 Sriracha
 sezam
 dimljeni losos
 soya umak
 mlijecni namaz

NAMIRNICE

 100 g sushi rize
 4 kom. listova nori alge
 50 ml rizinog octa
 1 jušna žlica secera
 ½ čajna žličica soli
 1 file lososa
 100 g ociscenih repova kozica
 1 krastavac
 1 avokado
 40 g Zvjezda majoneze
 Wasabi
 Sriracha
 sezam
 dimljeni losos
 soya umak
 mlijecni namaz

Način pripreme

1

Tajna svakog zarolanog Japanca (sushija) su zanimljivi umaci koji ciste sinuse i otvaraju okusne pupoljke.
Nama najdrazi je wasabi Mayo - u veliku zlicu majoneze se doda malo wasabija po zelji (cca velicine graska) i izmjesa da se sjedini. Drugi zacinjeni je Sriracha Mayo - u zlicu majoneze se ubaci malo srirache po zelji i izmjesa. Oba umaka preliti preko napravljenog sushija.
Za pripremu sushija skuhati rizu za sushi po uputstvima(omjer rize i vode 1:1). Skuhanu rizu preliti otopljenom mjesavinom rizinog octa secera i soli te prohladiti.
Listove nori alge podijeliti na pola.
Krastavce i avokado narezati na trakice.
Pripremiti tempuru od 1 jaja, malo rizinog brasna i hladne mineralne vode tako da dobijete smjesu malo guscu od palacinki. Kratko umjesajte u tempuru repove kozica i trakice lososa te ispecite u dubokom ulju na cca 2min.
Za klasicni sushi - na nori algu raspodijeliti pripremljenu rizu (obavezno ostaviti 1cm slobodno) te puniti nadjevom po zelji (krastavac, avokado, losos ili repovi kozica). Zarolati i izrezati.
Za preokrenuti sushi, nakon sto se stavi riza na nori algu, posuti sezamom i preokrenuti. Nori algu lagano namazati mlijecnim namazom te puniti s lososom i avokadom. 1 roladu jos obaviti dimljenim lososom te isjeci.
Za sushi kornetice (idealne kad vam dolazi drustvo koje voli samo slagati sushi po svojoj zelji)- na jednu kvadratnu polovicu alge rasporediti rizu te na rizu sloziti punjenje dijagonalno i zarolati svitak s jednog kraja na drugi slicno kao buket cvijeca.
Sve sushije preliti pripremljenim umacima, posluziti uz soya sos i uzivati u okusima.

Zarolani Japanac