ZoviSlavena!

ShareTweetSave
1

Naribajte mrkvu na veći ribež i sitno nasjeckajte kupus na trakice, pomješajte ih te ih dobro posolite da „povenu“.

2

U zdjeli promiješajte s kiselo vrhnje, grčki jogurt, senf, majonezu, ocat i češnjak nasjeckan na sitno.

3

Dresing prelijte preko mješavine mrkve i kupusa i dobro promiješajte, dosolite i popaprite po želji. Možda će vam izgledati malo suho, ali kroz par sati sol će izvući vodu iz kupusa i mrkve i dobit ćete na sočnosti.

4

Pustite salatu preko noći u frižideru da se okusi prožmu i salata malo opusti.
Salata će sigurno biti hit na roštiljima ovog ljeta! 🙂

 3 kom. mrkve (250 g)
 svježeg kupusa (500 g)
 200 g kiselog vrhnja
 150 g grčkog jogurta
 2 jušna žlica jogurt majoneze
 2 čajna žličica senfa
 2 čajna žličica octa
 1 kom. (režanj) češnjaka
 1 sol i papar po želji

NAMIRNICE

 3 kom. mrkve (250 g)
 svježeg kupusa (500 g)
 200 g kiselog vrhnja
 150 g grčkog jogurta
 2 jušna žlica jogurt majoneze
 2 čajna žličica senfa
 2 čajna žličica octa
 1 kom. (režanj) češnjaka
 1 sol i papar po želji

Način pripreme

1

Naribajte mrkvu na veći ribež i sitno nasjeckajte kupus na trakice, pomješajte ih te ih dobro posolite da „povenu“.

2

U zdjeli promiješajte s kiselo vrhnje, grčki jogurt, senf, majonezu, ocat i češnjak nasjeckan na sitno.

3

Dresing prelijte preko mješavine mrkve i kupusa i dobro promiješajte, dosolite i popaprite po želji. Možda će vam izgledati malo suho, ali kroz par sati sol će izvući vodu iz kupusa i mrkve i dobit ćete na sočnosti.

4

Pustite salatu preko noći u frižideru da se okusi prožmu i salata malo opusti.
Salata će sigurno biti hit na roštiljima ovog ljeta! 🙂

ZoviSlavena!