
Hrskavi Sambucus s Majomedom
Pitate se što je to Sambucus, što je to Majomed? Zvijezda Majoneza vodi vas na avanturu bazge (lat. Sambucus Nigra) i umaka od meda i majoneze.
Bazga je zdrava, raste svuda oko nas i bilo bi šteta ne iskoristiti ju za desert. U kombinaciji s Majomedom idealan je slatki doručak uz jutarnji čaj ili kavu.
Bazgu ćemo ubrati i otrest ćemo male kukce koje se nalaze na njenim cvjetovima (ako smo ju ubrali na mjestu gdje nema zagađenja niti automobila nije ju potrebno prati).
U manjoj posudi dobro ćemo izmješati med i majonezu kako bi dobili Majomed umak.
Zagrijat ćemo ulje.
Umutit ćemo jaje, brašno, vodu, sol i sodu.
Cvijet bazge ćemo kratko umočiti u smjesu za pohanje i pržit ćemo ga dvadesetak sekundi na vrućem ulju, isto ćemo napraviti i s ostalim cvjetovima. Pržene cvjetove ćemo staviti na ubrus da upiju višak masnoće.
Jest ćemo ih još tople i hrskave prelivene Majomed umakom, po želji ih možete dodatno posipati cimetom.
NAMIRNICE
Način pripreme
Pitate se što je to Sambucus, što je to Majomed? Zvijezda Majoneza vodi vas na avanturu bazge (lat. Sambucus Nigra) i umaka od meda i majoneze.
Bazga je zdrava, raste svuda oko nas i bilo bi šteta ne iskoristiti ju za desert. U kombinaciji s Majomedom idealan je slatki doručak uz jutarnji čaj ili kavu.
Bazgu ćemo ubrati i otrest ćemo male kukce koje se nalaze na njenim cvjetovima (ako smo ju ubrali na mjestu gdje nema zagađenja niti automobila nije ju potrebno prati).
U manjoj posudi dobro ćemo izmješati med i majonezu kako bi dobili Majomed umak.
Zagrijat ćemo ulje.
Umutit ćemo jaje, brašno, vodu, sol i sodu.
Cvijet bazge ćemo kratko umočiti u smjesu za pohanje i pržit ćemo ga dvadesetak sekundi na vrućem ulju, isto ćemo napraviti i s ostalim cvjetovima. Pržene cvjetove ćemo staviti na ubrus da upiju višak masnoće.
Jest ćemo ih još tople i hrskave prelivene Majomed umakom, po želji ih možete dodatno posipati cimetom.