Farfalizam i renesansa

ShareTweetSave
1

FARFALIZAM I RENESANSA
Ovo nije još jedan običan mac and cheese.
Šarena tjestenina Farfalle zapečena s majonezom i 3 vrste sira, ogrnuta slaninom mariniranom u majonezi s coleslaw salatom s još malo majoneze!
Kuhati tjesteninu u slanoj vodi kraće nego uobičajeno jer ćemo je naknadno zapeći.
Sa strane rastopiti maslac na laganoj vatri, dodati mu brašno, a koju minutu nakon i mlijeko i lagano miješati dok se smjesa malo zgusne. Skinuti s vatre i dodati topljive sireve i začine po želji. Moja najdraža kombinacija su Grana Padano, Emmentaler i Mozzarella, a od začina sol, kajenski papar, origano i muškatni oraščić. U takvu smjesu ja dodajem Light Zvijezda majonezu jer su sirevi dovoljno masni. Majoneza ih odlično poveže i da dodatnu sočnost i miris. Stavimo to u posudu za pečenje i pospemo s još malo sira. Pecemo na 180 stupnjeva 20ak min. Slaninu premazanu majonezom okrenemo na tavi i poslužimo sa strane, kao hrskavi dodatak tjestenini.
Premda je običaj raditi coleslaw s običnim kupusom, ja sam se odlučila na crveni da šarenoj Farfalle tjestenini dodamo još malo boje. Od dodataka kupusu koristila sam Zvijezda majonezu, senf, sol, papar, malo naribanog korijena celera i mrkve, malo jabučnog octa i jogurta.
Coleslaw salata savršeno ide uz svako jelo, ali meni najviše paše uz ovaj recept.
Zašto je ovaj recept poseban? Zvijezda Majoneza je dominantan okus u sva tri aspekta jela, u salati i u zapečenoj tjestenini, a slanini dodaje dimenziju sočnosti. Ovaj toplohladni spoj učini vam da zavolite majonezu još više 😁

 Farfalle tjestenina
 Zvijezda Majoneza Light
 Emmentaler
 Mozzarella
 Grana Padano
 Mlijeko
 Brašno
 Maslac
 Sol
 Kajenski papar
 Origano
 Muškatni oraščić
 Slanina
 Crveni kupus
 Jabučni ocat
 Senf
 Korijen celera
 Mrkva
 Jogurt
 Papar

NAMIRNICE

 Farfalle tjestenina
 Zvijezda Majoneza Light
 Emmentaler
 Mozzarella
 Grana Padano
 Mlijeko
 Brašno
 Maslac
 Sol
 Kajenski papar
 Origano
 Muškatni oraščić
 Slanina
 Crveni kupus
 Jabučni ocat
 Senf
 Korijen celera
 Mrkva
 Jogurt
 Papar

Način pripreme

1

FARFALIZAM I RENESANSA
Ovo nije još jedan običan mac and cheese.
Šarena tjestenina Farfalle zapečena s majonezom i 3 vrste sira, ogrnuta slaninom mariniranom u majonezi s coleslaw salatom s još malo majoneze!
Kuhati tjesteninu u slanoj vodi kraće nego uobičajeno jer ćemo je naknadno zapeći.
Sa strane rastopiti maslac na laganoj vatri, dodati mu brašno, a koju minutu nakon i mlijeko i lagano miješati dok se smjesa malo zgusne. Skinuti s vatre i dodati topljive sireve i začine po želji. Moja najdraža kombinacija su Grana Padano, Emmentaler i Mozzarella, a od začina sol, kajenski papar, origano i muškatni oraščić. U takvu smjesu ja dodajem Light Zvijezda majonezu jer su sirevi dovoljno masni. Majoneza ih odlično poveže i da dodatnu sočnost i miris. Stavimo to u posudu za pečenje i pospemo s još malo sira. Pecemo na 180 stupnjeva 20ak min. Slaninu premazanu majonezom okrenemo na tavi i poslužimo sa strane, kao hrskavi dodatak tjestenini.
Premda je običaj raditi coleslaw s običnim kupusom, ja sam se odlučila na crveni da šarenoj Farfalle tjestenini dodamo još malo boje. Od dodataka kupusu koristila sam Zvijezda majonezu, senf, sol, papar, malo naribanog korijena celera i mrkve, malo jabučnog octa i jogurta.
Coleslaw salata savršeno ide uz svako jelo, ali meni najviše paše uz ovaj recept.
Zašto je ovaj recept poseban? Zvijezda Majoneza je dominantan okus u sva tri aspekta jela, u salati i u zapečenoj tjestenini, a slanini dodaje dimenziju sočnosti. Ovaj toplohladni spoj učini vam da zavolite majonezu još više 😁

Farfalizam i renesansa